Τόκιο 2020: Οι ΗΠΑ θα εμβολιάσουν έγκαιρα τους αθλητές που θέλουν

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 15:24
UPD:15:27
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Οι Αμερικανοί αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ανέφεραν ηγετικά στελέχη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ (USOPC).

«Είμαστε πιο αισιόδοξοι από ποτέ, ελπίζοντας ότι οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ θα εμβολιαστούν έγκαιρα και σωστά πριν από τους Αγώνες και ορισμένοι, πιθανότατα ακόμη και πριν από την διεξαγωγή των εθνικών αγώνων πρόκρισης (trials) στα αθλήματά τους, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της USOPC, Σάρα Χίρσλαντ.

Από την Τρίτη το πρωί, σχεδόν 128 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού έχουν προμηθευτεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και ήδη έχουν γίνει 96 εκατομμύρια εμβολιασμοί, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Οι αθλητές ενδέχεται να είναι σε θέση να εμβολιαστούν στους τόπους διαμονής τους, ήδη από τον Μάιο, κάτι που θα παρέχει την ευκολότερη υλικοτεχνική οδό για τον εμβολιασμό, πρόσθεσε η Χίρσλαντ.

Η USOPC δεν θα απαιτήσει από τους αθλητές να εμβολιαστούν για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θεωρεί σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν να το κάνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις