Κορωνοϊός - Αιχμές Α. Κοτανίδου: Η επιτροπή έχει χάσει τον βηματισμό της

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 15:13
UPD:15:44
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Η πανδημία δεν έχει αναχαιτιστεί στη χώρα μας, παρά τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται συνεχώς από τον Νοέμβριο. Μάλιστα η Αναστασία Κοτανίδου,  διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και καθηγήτρια Ιατρικής ανέφερε πως « η επιτροπή έχει χάσει εδώ και καιρό τον βηματισμό της».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε ένα σημείο μεγάλης κόπωσης ψυχολογικής των πολιτών, καθώς τα περιοριστικά μέτρα μεταβάλλονται συνεχώς, ενώ έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για το αν θα κλείσουν τα μεγάλα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα και αν θα απαγορευτεί το πέταγμα του χαρταετού.

Η κ. Κοτανίδου προχώρησε στην τοποθέτησή της στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

«Λαμβάνονται κάποιες λάθος αποφάσεις από την Επιτροπή και γίνεται λάθος μεταφορά των αποφάσεων αυτών», τόνισε η κ. Κοτανίδου, αποδίδοντας τις λανθασμένες αποφάσεις στην κόπωση των μελών της Επιτροπής αλλά και στην έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων.

Όπως είπε στην παρέμβασή της, η πλειοψηφία του κόσμου γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στην ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».

Εντούτοις έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Για το πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης στα μέτρα, φταίμε εμείς οι ίδιοι οι επαγγελματίες της υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου, υπογραμμίζοντας ότι επικρατεί σύγχυση στους πολίτες, όταν υγειονομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν και όταν οι ειδικοί δεν έχουν μια συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις.

Αναφορικά με τα πρακτικά των εισηγήσεων, τα οποία δεν δημοσιεύτονται, η κ. Κοτανίδου τόνισε πως «είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα». 

Αντενδείκνυται το άνοιγμα της αγοράς πριν τα τέλη Μαρτίου;

Με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δεν ενδείκνυται άνοιγμα της αγοράς στην παρούσα φάση, ούτε στις 22 Μαρτίου, παρά την δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης και παρά τον «φουσκωμένο» λογαριασμό της κλειστής αγοράς.

Τα πρώτα σημάδια «υπαναχώρησης» φάνηκαν χθες από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη που δήλωσε πως δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα. Ακολούθησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε ότι όσο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που ευθύνονται για τον ίδιο για την διασπορά του κορωνοϊού, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ανοίγματος της αγοράς.

Έτσι φαίνεται πως το άνοιγμα της αγοράς μετατοπίζεται προς το τέλος του μήνα και στην επόμενη πιθανή ημερομηνία, μετά από δύο εβδομάδες, στις 29 Μαρτίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή