Champions League: Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια η φάση των «8» χωρίς Μέσι και Ρονάλντο

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 11:15
UPD:11:17
REUTERS/Albert Gea
A- A A+

Champions League χωρίς Μέσι και Ρονάλντο είναι σίγουρα διαφορετικό.

Οι δύο κορυφαίοι παίκτες βίωσαν τον αποκλεισμό των ομάδων τους (Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους) στην φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια (σεζόν 2004/2005) κανένας από τους δύο προαναφερθέντες δεν θα βρεθεί στην προημιτελική φάση.

Ίσως να πρόκειται για το «τέλος εποχής» που «σημάδεψαν» με τα «κατορθώματά» τους οι Μέσι και Ρονάλντο και δεν αποκλείεται να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δώσουν... σκυτάλη στη νέα γενιά, που εκπροσωπούν μεταξύ άλλων ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Ερλιγνκ Χάαλαντ κ.α..

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport για 15 χρόνια, τουλάχιστον ένας από τους δύο, Μέσι ή, Ρονάλντο, έδινε το παρόν με την ομάδα του στην φάση των «8» του Champions League.

Τη σεζόν 2005-06 η διαδρομή του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφαία διοργάνωση, σταμάτησε στους ομίλους (η Γιουνάιτεντ τελευταία πίσω από τη Βιγιαρεάλ, την Μπενφίκα και τη Λιλ), ενώ η Μπαρτσελόνα του Μέσι, έφτασε στον τελικό, νικώντας τη (2-1) την Αρσεναλ με γκολ των Ετό και Μπελέτι.

Τότε ο CR7 είχε μόλις ένα γκολ σε 8 αγώνες, όσα και ο Αργεντινός, που πάντως δεν έπαιξε στον τελικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις