Στο χειρουργείο ο Παπανικολάου,  10-12 εβδομάδες εκτός δράσης 

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:27
UPD:09:28
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Σε νευροχεχειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί την Παρασκευή (12/03) ο Κώστας Παπανικολάου προκειμένου να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και τρεις μήνες στον αυχένα.

Παρά την υπομονή που έκανε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που βρίσκεται εκτός δράσης,  σε συνδυασμό με την θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε, ο 30χρονος φοργουορντ δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει το πρόβλημα και το χειρουργείο είναι η μοναδική και ενδεδειγμένη λύση. 

Ο Παπανικολάου ταλαιπωρειται από ραιβόκρανο, έναν νευρολογικό τραυματισμό στον λαιμό-αυχένα, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση του στο εκτός έδρας ματς με την Φενέρμπαχτσε στις 23/12, με αποτέλεσμα έκτοτε να έχει τεθεί εκτός δράσης.

"Ο Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ανέδειξε αριστερή προβολή του Α5-Α6 δίσκου με πίεση επί του επισκληρίδιου λίπους"  αναφέρει η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ως εκ τούτου ο διεθνής φόργουορντ θα υποβληθεί την Παρασκευή (12/03) σε νευροχειρουγική επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για τους επόμενους τρεις μήνες (10-12 εβδομάδες). 

Δηλαδή το συνολικό διάστημα της αποχής του θα φτάσει τουλάχιστον τους έξι μήνες.

Στην τρέχουσα σεζόν ο εμπειρος παίκτης είχε 5.7 πόντους από 35.3% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο και 89.5% στις βολές, μαζί με 2.2 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 5.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 21:41 λεπτά σε 14 αγώνες (13 συμμετοχές στην αρχική πεντάδα) της Euroleague. 

Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2023, καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών επεκτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις