Αρτέτα: Ήταν πολύ δύσκολο να «καταπιούμε» τον περυσινό αποκλεισμό

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 16:01
UPD:16:03
Pool via REUTERS/PETER POWELL
A- A A+

Ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, στη φάση των «32» του περσινού Europa League, δεν έχει φύγει ακόμη από το μυαλό του Μίκελ Αρτέτα, όπως έγινε αντιληπτό κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (11/3) αναμέτρησης των δύο ομάδων στο Φάληρο, αυτή τη φορά για τη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης.

Ο Αρτέτα ξεκίνησε με αναφορά στα περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων: «Προφανώς ήταν πολύ δύσκολο να το "καταπιούμε". Μετά από όσα κάναμε στα δύο παιχνίδια, το να χάσουμε με αυτό τον τρόπο και με την ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ στο τέλος, ήταν πραγματικά σκληρό. Αλλά προχωρήσαμε μπροστά».

Όπως είπε, «νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Κοιτώντας πίσω σε εκείνα τα δύο παιχνίδια και στο πώς παίζουμε τώρα, θεωρώ ότι έχουμε προχωρήσει πολύ. Έχουν κι αυτοί κάποιους διαφορετικούς παίκτες, αλλά η δομή τους είναι παρόμοια με την περσινή. Πάνε πολύ καλά, μετείχαν στο Champions League και έπαιξαν δύο πολύ καλούς αγώνες απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος».

Ο Αρτέτα δεν αρνήθηκε το χαρακτηρισμό του φαβορί, πρόσθεσε όμως ότι «δεν μπορούμε να τους υποτιμήσουμε. Προέρχονται από το Champions League. Είναι μία ομάδα συνηθισμένη να παίζει σε αυτές τις διοργανώσεις και πέρυσι μας νίκησαν. Δεν έχει σημασία ο τρόπος, μας νίκησαν πέρυσι και τώρα πρέπει να είμαστε καλύτεροι για να τους νικήσουμε εμείς».

Όσο για το αν το Europa League είναι ο καλύτερος δρόμος για να επιστρέψει η Άρσεναλ στο Champions League; «Πρέπει να φτάσουμε πολύ μακριά για να μπούμε στο Champions League μέσω του Europa League, το ίδιο ισχύει και για την Premier League. Πρέπει να μάθουμε να νικάμε και να είμαστε σταθεροί στις νίκες κάθε τρεις ημέρες, όταν αποδίδουμε έτσι. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι αν η Αρσεναλ δεν παίζει του χρόνου στην Ευρώπη, δήλωσε: «Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι, είμαι πάντα πολύ θετικός. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος κι αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε 4-5 νίκες στη σειρά. Αν τα καταφέρουμε, τα πράγματα σε 2-3 εβδομάδες θα μοιάζουν πολύ διαφορετικά. Αν όχι, προφανώς δεν έχουμε καμία τύχη, γιατί όταν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε δεν το κάναμε».

Ακόμη, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε κολακευτικά για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο: «Ο "Πάπα" είναι πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ δημοφιλής εδώ. Τον συμπαθούσαν και τον αγαπούσαν όλοι και ήταν χαρά να δουλεύω μαζί του. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και ξέρει τι προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο, το ίδιο κι εμείς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις