Formula 1: Η Aston Martin επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 22:13
UPD:22:22
REUTERS/Rebecca Naden
A- A A+

Όταν η Aston Martin επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 αργότερα αυτό το μήνα, δεν θα παρατάξει μόνο δύο αυτοκίνητα στην εκκίνηση, στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αυτού αθλήματος, τόσο το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας όσο και το ιατρικό αυτοκίνητο της Formula 1 θα φέρουν τα διάσημα φτερά της αποκλειστικής βρετανικής εταιρείας.

Μια ειδική έκδοση της Aston Martin Vantage - το πιο ισχυρό Vantage στη γραμμή παραγωγής - αναπτύχθηκε για να είναι έτοιμη να διαδραματίσει τον ζωτικό ρόλο της παρέμβασης και της υπαγόρευσης του ρυθμού μιας εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Σχεδιασμένο από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στα κεντρικά γραφεία της Aston Martin, στο Gaydon, αυτό το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλα πλαίσια και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Μετά από μερικές πρόσθετες τροποποιήσεις που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της FIA, το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας είναι η «διαμαντένια κεφαλή» της γραμμής Vantage, όσον αφορά την απόδοση.

Η Aston Martin DBX, το πρώτο επιτυχημένο SUV του Βρετανού κατασκευαστή, θα είναι το επίσημο ιατρικό αυτοκίνητο της Formula 1 και θα επιδείξει την οδηγική του δύναμη κι ευελιξία όταν τεθεί σε δράση για παρέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Θα είναι ο Γερμανός Μπερντ Μεϊλάντερ, επίσημος οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας της FIA για πάνω από είκοσι χρόνια, που θα καθίσει πίσω από το τιμόνι της Aston Martin, η οποία θα παραμείνει στάσιμη στο pit lane για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε περίπτωση που ο διευθυντής του αγώνα ζητήσει την παρέμβασή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ατυχήματος, ο Μεϊλάντερ και ο Βρετανός συνοδηγός Ρίτσαρντ Ντάρκερ θα μπουν στην πίστα για να υπαγορεύσουν με ασφάλεια το ρυθμό στα μονοθέσια και να επιτρέψει την αποτελεσματική διαχείριση από τους υπεύθυνους της πίστας.

Οι φίλοι της Aston Martin θα μπορούν να δουν το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1 σε δράση για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των τριήμερων δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν, από 12 έως 14 Μαρτίου και στον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος Formula 1, στο ίδιο σιρκουί, ύστερα από δύο εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις