Φεύγει από την Εθνική Γερμανίας ο Λεβ μετά το EURO

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:42
UPD:13:34
REUTERS/Kai Pfaffenbach
A- A A+

O Γιόαχιμ Λεβ θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας μετά τα τελικά του EURO, το φετινό καλοκαίρι, ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (DFB).

Το κλίμα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό έγινε πολύ βαρύ μετά τη συντριβή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας το 2014 από την Ισπανία (0-6) στο πλαίσιο του Nations League, αλλά έμεινε για να μη δημιουργηθούν κι άλλα προβλήματα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Όλιβερ Μπίρχοφ, έχει δηλώσει πως μίλησε  με διάφορους υποψήφιους για τη θέση του Λεβ, μεταξύ αυτών και με τον πρώην τεχνικό της Λειψίας, Ραλφ Ράνγκνιγκ.

«Πήρα την απόφαση με προσοχή, γεμάτος υπερηφάνεια και τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά παράλληλα διατηρώ το τεράστιο κίνητρο για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι υπερήφανος επειδή είναι ξεχωριστό και μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου, κι επειδή είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της για σχεδόν 17 χρόνια», υπογράμμισε ο Λεβ.

«Είχα σπουδαίους θριάμβους, αλλά και σκληρές ήττες μαζί τους, αλλά πάνω απ' όλα ζήσαμε υπέροχες στιγμές, όχι μόνο λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Είμαι ευγνώμων προς την ομοσπονδία», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις