ΑΠΘ: Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις πέντε προσαγωγές

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 09:58
UPD:14:52
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις πέντε προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες 23χρονο, που κατηγορείται πλέον για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια.

Η αστυνομία δηλώνει πως ο νεαρός, στη θέα των αστυνομικών και αφού προηγουμένως του δήλωσαν την ιδιότητά τους, τράπηκε σε φυγή, ενώ από την κατοχή του και από σακίδιο που έφερε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, πολυεργαλείο τύπου ελβετικού σουγιά, εργαλείο με σπασμένη ξύλινη λαβή (σκεπάρνι), μεταλλικό κλειδί για μπουλόνια αυτοκινήτου, μεταλλικός γάντζος αυτοκινήτου, κουκούλα τύπου full face και δύο περιλαίμια τύπου μπαλακλάβα και τρεις πέτρες.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Επιπλέον, σε βάρος του, καθώς και σε βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων που προσήχθησαν από την ίδια περιοχή βεβαιώθηκαν παραβάσεις στο πλαίσιο της πρόληψης διασποράς της Covid-19.

Στο μεταξύ, πριν από τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει -μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης- στο πανεπιστημιακό campus. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

 ΕΛΑΣ: Καμία αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει πως «βραδινές ώρες χθες από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περίπου 100 ατόμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε παρακείμενες οδούς (Εθνικής Αμύνης, Ιασωνίδου κ.λπ.), έπειτα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο προέτρεπε την είσοδο στους χώρους του ΑΠΘ.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) προσαγωγές, εκ των οποίων μία σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ( covid 19).

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί δήθεν αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή