Μιανμάρ: Τρεις νεκροί στις σημερινές διαδηλώσεις

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 16:52
UPD:16:54
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Μιανμάρ τη Δευτέρα, σύμφωνα με μάρτυρες, ενώ καταστήματα, εργοστάσια και τράπεζες έκλεισαν στην κύρια πόλη Γιανγκόν σε διαμαρτυρίες ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου μήνα. Οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν επίσης σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο από τα θύματα κατέληξαν από τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι στη βόρεια πόλη της Μγιτκγίνα, ανέφεραν οι μάρτυρες. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος πυροβόλησε τους διαδηλωτές παρόλο που τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός ήταν στη σκηνή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook έδειχναν τα πτώματα δύο ανδρών να βρίσκονται στο δρόμο. Μάρτυρες δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στο πραξικόπημα όταν η αστυνομία πυροβόλησε και χρησιμοποίησε χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και δακρυγόνα. Αρκετοί άνθρωποι στη συνέχεια χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς από κοντινά κτίρια.

Ένας μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι βοήθησε να μετακινήσουν τα πτώματα, είπε στο Reuters ότι δύο άτομα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και πέθαναν επί τόπου. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Πόσο απάνθρωπο να σκοτώνεις άοπλους πολίτες», είπε ο μάρτυρας, ένας 20χρονος άντρας. «Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά».

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πόλη Phyar Pon στο Δέλτα του Irrawaddy, δήλωσε πολιτικός ακτιβιστής και τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 ανθρώπους για να διαλύσουν τις καθημερινές διαδηλώσεις και απεργίες ενάντια στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή