Απουσία υπουργών η εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης του Κιλκίς

Σάββας Τσιτουρίδης: «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται»
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 18:42
A- A A+

Aίσθηση προκάλεσε η απουσία μέλους του υπουργικού συμβουλίου από τις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Κιλκίς. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρέστη ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Σάββας Τσιτουρίδης, Κώστας Κιλτίδης, Γιώργος Φλωρίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Από την πλευρά του κ. Φλωρίδη και του κ. Καρατζαφέρη τέθηκε θέμα γιατί δεν εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση από κάποιον υπουργό.

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση απουσιάζει. Δεν ξέρω τους λόγους που απουσιάζει, ελπίζω όμως να μην είναι αυτοί που διαδίδουν τα κυβερνητικά στελέχη», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, ενώ σε ερώτηση τι εννοεί, απάντησε «ο νοών νοείτο».

«Λυπάμαι που δεν υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και χαίρομαι που για πρώτη φορά βλέπω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης, σε ερώτηση για το ίδιο ζήτημα εξήγησε πως «έτσι αποφασίστηκε, έτσι έγινε. Εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση με τον γενικό γραμματέα της περιφέρειάς μας». «Είναι τιμητικό –είπε-ότι βρίσκεται εδώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έχει και θυσία αίματος στην περιοχή μας» (σ.σ.στη μάχη που έγινε από τις 19 έως 21 Ιουνίου του 1913 στο Κιλκίς, μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν και ο λοχίας πεζικού Νικόλαος Παπανδρέου, αδελφός του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου).

«Η κυβέρνηση εκπροσωπείται», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Τσιότρας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας εκπροσωπεί, σύμφωνα με το νόμο, την κυβέρνηση στην περιφέρεια. Όπως επεσήμανε μάλιστα, έχει εκπροσωπήσει και σε άλλες περιπτώσεις την κυβέρνηση, χωρίς να τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα και απέδωσε τη δημιουργία του όλου θέματος σε μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. «Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή