Πέμπτη η Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν

Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 19:51
UPD:19:55
REUTERS/ALEKSANDRA SZMIGIEL
A- A A+

Οι ελπίδες της Ελλάδας για ένα δεύτερο μετάλλιο στην τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν δεν έγιναν πραγματικότητα, καθώς η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε εκτός βάθρου στον τελικό του τριπλούν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό κι ενώ στους προκριματικούς είχε δείξει ότι θα ήταν ένα από τα φαβορί για να πάρει κάποιο μετάλλιο, εντούτοις στον τελικό περιορίστηκε στην 5η θέση με καλύτερα άλμα στα 14.31μ.

Η Παπαχρήστου μπήκε στον τελικό του αγωνίσματος έχοντας κάνει πριν από λίγες εβδομάδες την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο (14.60μ.). Δικαιολογημένα συγκαταλεγόταν μέσα στα φαβορί, ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο, αλλά μέσα στον αγώνα τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα επιθυμούσε η ίδια.

Με καλύτερο άλμα στα 14.31μ. που έκανε στην δεύτερη προσπάθειά της ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πέμπτη θέση. Τα δύο πρώτα άλματά της ήταν αρκετά καλά, ωστόσο, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή της, την ώρα που οι υπόλοιπες αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) με 14.53 μ, επίδοση που αποτελεί εθνικό ρεκόρ για την χώρα της.

Η Άνα Πελετέιρο πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 14.52μ, σημειώνοντας την καλύτερη εφετινή της επίδοση, παρόμοια με αυτή της Νέλε Έκχαρντ από την Γερμανία, η οποία με το ατομικό ρεκόρ που πέτυχε κατέκτησε το χάλκινο.

Με αυτό τον τρόπο η διοργάνωση στην Πολωνία ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να κατακτά μόνο ένα μετάλλιο, το χρυσό Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος το βράδυ της Παρασκευής (5/03).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις