Εκτός τελικού στο επι κοντώ ο Φιλιππίδης

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 13:59
UPD:14:01
EUROKINISSI/FOTOARENA
A- A A+

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από τον Κώστα Φιλιππίδη.

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής έμεινε εκτός τελικού του αγωνίσματος, καθώς στον πρωινό προκριματικό του Σαββάτου (6/03) κατετάγη 11ος στο σύνολο με άλμα στα 5.50μ. Ο έμπειρος αθλητής πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.20, με την πρώτη τα 5.35μ και 5.50μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.60μ. Το όριο πρόκρισης ήταν 5.75μ.

Ο 34χρονος πρωταθλητής είχε καλύτερη εφετινή επίδοση τα 5.55μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 5.85μ (5.91μ στον ανοικτό).

Με τη σημερινή συμπλήρωσε επτά συμμετοχές στη διοργάνωση κι «έπιασε» στη σχετική λίστα τον Κώστα Κουκοδήμο (μήκος).

«Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτό είναι απόρροια της έλλειψης αγώνων λόγω του κορωνοϊού. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, προσωπικά δεν μπόρεσα να μετακινηθώ για αγώνες όπως έκανα πάντα κι έτσι περιοριστήκαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, έκανα την προσπάθειά μου και είναι σημαντικό για μένα που είμαι εδώ για 7η φορά στην καριέρα μου. Στόχος πλέον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και για τον λόγο αυτόν θα ξεκινήσω αγώνες από τον Μάιο» είπε ο Φιλιππίδης μετά τον αγώνα του.

Από τον τελικό αποκλείστηκε και ο κάτοχος του τίτλου (5.90μ) Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) με τρεις άκυρες στα 5.50μ, ενώ στον προκριματικό δεν πήρε μέρος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί, λόγω τραυματισμού στην προπόνηση της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις