Ε.Φ.Ο.Α.: Δεν αποδεχόμαστε την ένταξη της ομοσπονδίας μπάντμιντον πριν τις εκλογές

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 18:12
UPD:18:20
A- A A+

Η Ομοσπονδία Τένις ( Ε.Φ.Ο.Α.) δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ένταξη του αθλήματος της Αντιπτέρισης στις τάξεις της πριν ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το Δ.Σ. πληροφορήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. την ανάκληση Αθλητικής Αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και την υπαγωγή της στην Ε.Φ.Ο.Α., σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Δεν υπήρξε καμιά απολύτως πρότερη ενημέρωση, για την υπαγωγή του Αθλήματος της Αντιπτέρισης στην Ε.Φ.Ο.Α., σε κανένα αρμόδιο Όργανο Διοίκησης (...) Κανόνες δεοντολογίας επιβάλουν την ενημέρωση της Ομοσπονδίας που θα υποδεχθεί το Άθλημα, του οποίου πρόκειται να ανακληθεί η Αθλητική Αναγνώριση, ενημέρωση που δεν έγινε από κανένα επίπεδο της διοικητικής ιεραρχίας του υφυπουργείου», αναφέρεται.

Η Ε.Φ.Ο.Α. έχει προκηρύξει εκλογές στις 27 Μαρτίου, υπογραμμίζεται και κατά συνέπεια δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποδοχή του αθλήματος της αντιπτέρισης, καθώς αυτό απαιτεί προηγούμενη θετική απόφαση των μελών της Ομοσπονδίας και αλλαγή του καταστατικού της.

«Η απόφαση τυχόν αποδοχής του αθλήματος της αντιπτέρισης εναπόκειται στη νέα διοίκηση και στα όργανα διοίκησης που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες», επισημαίνεται.

Για το θέμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Σπύρος Ζαννιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κανένα μέλος του Δ.Σ. κι εγώ προσωπικά δεν είχαμε ενημερωθεί για την ανάκληση της Αθλητικής Αναγνώρισης και της υπαγωγής του Αθλήματος της Αντιπτέρισης στην Ομοσπονδία μας. Θα αναμέναμε δεοντολογικά την ενημέρωση από την ιεραρχία του Υφυπουργείου, η οποία δεν υπήρξε. Εκ μέρους του Δ.Σ. εκφράζω την αδυναμία λήψης απόφασης, για την αποδοχή ή μη της ένταξης της Αντιπτέρισης, εν μέσω εκλογικών διαδικασιών. Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τα Όργανα Διοίκησης, που θα προκύψουν την 27η.03.2021, από τις αρχαιρεσίες που έχουν ανακοινωθεί. Άλλωστε, το τένις έχει σαν αρχή του το Fair Play.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις