Β.Πολύδωρας: «Να απομονωθούν πολιτικά και ηθικά οι λάτρεις της βίας»

Φ. Κουβέλης: «Σας ενοχλεί ο ΣΥΝ διότι καταγγέλλει τις παράνομες συμπεριφορές αστυνομικών οργάνων»
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 12:36
UPD:14:43
A- A A+

Ουδείς ανέχεται εγκληματογόνες εστίες στα Αστυνομικά Τμήματα, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Συνασπισμού, με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, ο κ. Πολύδωρας γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να προεδρεύει δικαστικός στα Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε, θα αγωνίζεται πάντα για μια καλύτερη Αστυνομία, ενώ ζήτησε να μην αλλοιώνονται οι φράσεις του και να απομονωθούν πολιτικά και ηθικά οι λάτρεις της βίας.

«Η συμπεριφορά σας προτρέπει και δεν αποτρέπει τις έκνομες συμπεριφορές. Σας ενοχλεί ο Συνασπισμός διότι σταθερά καταγγέλλει τις παράνομες συμπεριφορές αστυνομικών οργάνων και αξιώνει το σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

«Εγώ ευθύνομαι, έστω με την κακή ρητορική μου, διότι αυτός ο άθλιος στην Ομόνοια έκανε αυτό στους δύο νεαρούς αλλοδαπούς και το βιντεοσκοπούσε;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και συνέχισε: «Αίρω παλαιές αμαρτίες. Δεν τις αποποιούμαι, αλλά τις αίρω για να τις τιμωρήσω όποτε τις βρω. Όσα βίντεο και αν υπάρχουν, που συνιστούν επιβαρυντικές περιπτώσεις για τον πολιτισμό μας, θα τιμωρούνται παραδειγματικά».

Ως παλαιές αμαρτίες, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε υποθέσεις όπως αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και έχουν εκδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτές που καταγράφονται στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης (2003).

Στη δευτερολογία του ο υπουργός υποσχέθηκε παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τα κρούσματα αστυνομικής βίας που αποκαλύφθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή