Εισαγγελέας: Να απορριφθεί και το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα - Του έγινε ανάνηψη

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 15:28
UPD:19:25
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Ως νόμω αβάσιμη προτείνει η Εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας να απορρίψει την προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Και αυτό καθώς κρίνει ότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική  απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει  να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει αρχίσει ακόμη την συνεδρίασή του και όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

εντωμεταξύ, επιδείνωση παρουσίασε την Παρασκευή η υγεία του πολυισοβίτη-απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Λαμίας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως ο ασθενής, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή