Ανακλήθηκε η αθλητική αναγνώριση της ΕΟΦΣΑ, στην ομοσπονδία τένις το μπάντμιντον

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 11:18
UPD:11:20
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη σε ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης, με αιτιολογία παραβάσεις κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει  διαβιβαστεί προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις.   

Στην Ομοσπονδία Μπάντμιντον καταλογίζονται:

  • Μη τήρηση των διατάξεων των άρθρων 6 και 25 του ν. 2725/1999 περί υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων.
  • Παραβίαση του άρθρου 18 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο τα χρηματικά εντάλματα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του γραμματέα και του ταμία κι όχι μόνο του προέδρου.
  • Χρηματικά εντάλματα χωρίς τη συνοδεία παραστατικών.
  • Ταμειακές διευκολύνσεις, χωρίς αιτιολογία, στο όνομα της προέδρου, Βικτώριας Χατζήνα.
  • Οι εργαζόμενοι είναι επί έτη απλήρωτοι και σε δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία.
  • Κατάθεση προϋπολογισμών με ανεπαρκή ή/και ελλιπή στοιχεία, χωρίς η Ομοσπονδία να ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες συστάσεις της ΓΓΑ για την προσκόμιση των απαιτούμενων πρόσθετων. Συνέπεια αυτού, ήταν η μη επιχορήγησή της για τα έτη 2018-2020.  

Με την υπογραφή ανάκλησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, η Ομοσπονδία σταματά να είναι το ανώτατο όργανο των σωματείων που καλλιεργούν το μπάντμιντον στην χώρα, δεν αναγνωρίζεται από το κράτος και από κανέναν άλλο φορέα, καθίσταται ανενεργή και το άθλημα περνά, πλέον, στην Ομοσπονδία του τένις (ΕΦΟΑ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις