Ολυμπιακοί Αγώνες: Απαγόρευση προσέλευσης φιλάθλων από άλλες χώρες φέρεται να εξετάζει η Ιαπωνία

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 12:40
UPD:13:02
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Το ενδεχόμενο ν΄ απαγορεύσει στους φιλάθλους άλλων χωρών να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας της πρωτεύουσας «Mainichi».

Η διοργάνωση, που είχε αναβληθεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 24/08 έως τις 5/09.

Ο προβληματισμός που υπάρχει για το αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες είναι πολύ μεγάλος. Ένα από τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από άλλα κράτη προς το Τόκιο, με στόχο να χτίσει μια "ασπίδα" προστασίας για την ασφαλή διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.

Το ρεπορτάζ επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ενώ προσθέτει ότι η τελική απόφαση θα έχει παρθεί έως το τέλος Μαρτίου, πάντα σε συνεννόηση με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις