Στο «μάτι» του κορωνοϊού η Στοκχόλμη

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 12:09
UPD:12:14
via REUTERS/TT NEWS AGENCY
A- A A+

Στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, το ποσοστό των μολύνσεων από κορωνοϊό διπλασιάστηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κάνοντας ένα τρίτο κύμα να φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο.

Την αύξηση των νέων κρουσμάτων ακολούθησε μια προειδοποίηση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Στέφαν Λόφβεν ότι η Σουηδία ενδέχεται να χρειαστεί να επιβάλει νομοθεσία που θεσπίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος, επιτρέποντας στις αρχές να επιβάλουν το πρώτο lockdown στη χώρα.

Με τα τρέχοντα ποσοστά μόλυνσης, η περιοχή της Στοκχόλμης  έχει δει μια «μικρή» αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι τόσο «σοβαρά άρρωστοι που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη» σχολίασε ο Γιόχαν Μπρατ , αναπληρωτής διευθυντής υγείας και ιατρικής περίθαλψης για την περιοχή της πόλης.

Στην Στοκχόλμη καταγράφηκαν 6.366 νέες περιπτώσεις Covid-19την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 3.225 που αναφέρθηκαν για την εβδομάδα που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η περιοχή.

Η αύξηση ακολουθεί μια ζοφερή πρόγνωση από τον ανώτερο επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι ένα τρίτο κύμα φαίνεται τώρα αδύνατο να αποφευχθεί.

Η χώρα των 10,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία είχε συγκεντρώσει  τη διεθνή προσοχή για την διαφορετική της προσέγγιση στην αρχή της πανδημίας, εξακολουθεί να είναι προσεκτική αποφεύγοντας σκληρά μέτρα και πλήρες lockdown.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι βρίσκουμε τα μέρη όπου μπορούμε να επιβάλουμε πιο στοχευμένα μέτρα», δήλωσε ο Τέγκνελ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή