Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 10:59
UPD:11:51
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην προεδρία της διοίκησης, τέσσερα χρόνια αφότου είχε αποχωρήσει απ΄ αυτή τη θέση.

Ο κ. Αλαφούζος είχε πάρει το 2012 το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη (54,74%) ως επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος.

Στη συνέχεια αναζήτησε άλλο πρόσωπο για να αναλάβει την προεδρία, όμως αυτό τελικώς δε συνέβη κι έτσι ανέλαβε ο ίδιος πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας, έως τον Απρίλιο του 2017.

Τότε, στις 21/4 εκείνου του έτους, η Γενική Συνέλευση ανέδειξε πρόεδρο τον έως εκείνη τη στιγμή αντιπρόεδρο Μάνο Μαυροκουκουλάκη, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος παρέμεινε απλό μέλος. Τον κ. Μαυροκουκουλάκη διαδέχθηκε ύστερα από μερικούς μήνες ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019 τον παλαίμαχο τερματοφύλακα διαδέχθηκε πάλι ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης και τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να επιστρέψει.

Η απόφαση συνδέεται και με το πρότζεκτ του Βοτανικού, καθώς ο Έλληνας εφοπλιστής θέλει η συμμετοχή του στα δρώμενα της ΠΑΕ να είναι θεσμική και ουσιαστική στις εξελίξεις, κάτι που επιτυγχάνει ως πρόεδρος της ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις