Ολλανδία: Έκρηξη σε κέντρο που διενεργούνται τεστ Covid

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 10:17
UPD:12:12
REUTERS/THILO SCHMUELGEN

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κέντρο όπου γίνονται τεστ για τον νέο κορωνοϊό στην πόλη Μπόβενκαρσπελ στην επαρχία της βόρειας Ολλανδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

«Κοντά στο κέντρο εξετάσεων της τοπικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας στην Μπόβενκαρσπελ πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στις 06:55. Καταστράφηκαν παράθυρα, δεν υπάρχουν τραυματίες. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα. Η περίμετρος έχει αποκλειστεί», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Τα μεταλλικά υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, μεγέθους περίπου 10 cm έως 10 cm , βρέθηκαν στο μπροστινό μέρος του κτηρίου και «πρέπει να είχαν τοποθετηθεί» εκεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μένο Χάρτενμπεργκ.

Η περιοχή γύρω από το Μπόβενκαρσπελ , μια αγροτική πόλη, υφίσταται επί του παρόντος ένα από τα χειρότερα πλήγματα COVID-19 στη χώρα με 181 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με περίπου 27 ανά 100.000 σε εθνικό επίπεδο. Τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναγκάστηκε να στείλει ασθενείς σε άλλες περιοχές λόγω έλλειψης χώρου στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Tο περιστατικό συμβαίνει λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές στις 17 Μαρτίου που θεωρείται ευρέως ως δημοψήφισμα για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το συντηρητικό κόμμα VVD του πρωθυπουργού  Μαρκ Ρούτε είναι πθανό να επικρατήσει σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ και AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή