Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές κοκαΐνης - Δικογραφία και για 50 «πελάτες»

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:34
ΕΛΑΣ
A- A A+

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό της οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, εντόπισαν  στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν και κατέσχεσαν συσκευασία που περιείχε 1.156 γραμμάρια κοκαΐνης, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου του οχήματος.

Στην πράξη, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν την κοκαΐνη από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς στην Πάτρα. Επιπλέον, οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθοδολογία με τον αρχηγό να δίνει τις κατευθύνσεις και να προγραμματίζει την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα, ενώ οι άλλοι τρεις άνδρες συνεργοί του ήταν επιφορτισμένοι με τη διακίνηση και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, τους τελευταίους πέντε μήνες οι δράστες είχαν διακινήσει σε 60 πελάτες, περισσότερα από 580 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας πάνω από 46.000 ευρώ. Από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, η οργάνωση θα αποκόμιζε επιπλέον 92.500 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στις κατοικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 43,9 γραμμάρια κοκαΐνης διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες, 2,2 γραμμάρια χασίς, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, 52 τμήματα νάιλον συσκευασιών, τρία κινητά τηλέφωνα, 4.100 ευρώ και ατζέντα με στοιχεία πελατών-χρηστών κοκαΐνης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης και της μεταφοράς ναρκωτικών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε βάρος 50 άλλων ατόμων, που προμηθεύονταν ή αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή