​Στήριξη από τα μετόπισθεν της πανδημίας

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 08:00
REUTERS/BERNADETT SZABO
A- A A+

Στον πόλεμο οι γυναίκες έπλεκαν κάλτσες και κασκόλ για τους άντρες που πολεμούσαν στο μέτωπο. Πολλοί έχουν συγκρίνει -για διάφορους λόγους- την πανδημία του κορωνοϊού με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και οι Ούγγροι ανταποκρίνονται σήμερα στο κάλεσμα για στήριξη όσων «πολεμούν» στην πρώτη γραμμή. Ψήνουν κέικ για τους εργαζόμενους σε ασθενοφόρα σε όλη τη χώρα. 

REUTERS/BERNADETT SZABO

Η ιδέα γεννήθηκε από την ιδρυτή μιας διαδικτυακής ομάδας μαγειρικής όταν ρώτησε μια φίλη της που εργαζόταν σε ασθενοφόρο πώς θα μπορούσε να βοηθήσει.

«Πριν τελειώσω την κουβέντα μου, είπε "θα ήταν ωραίο να είχαμε μερικά κέικ" όταν δεν υπάρχει χρόνος για φαγητό», ανέφερε η Έζτερ Χάρμαθ για τη συνομιλία που θεμελίωσε το πανεθνικό κίνημα.

REUTERS/BERNADETT SZABO

«Συχνά κάνουν γύρους ντυμένοι με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και δύσκολα μπορούν να καθίσουν για φαγητό με κανονικό τρόπο, αλλά τα κέικ είναι κάτι που μπορούν να πάρουν μαζί τους στον δρόμο».

Η πρωτοβουλία, που γεννήθηκε μέσα σε μια μικρή κουζίνα στη μικρή πόλη Σενταντρέ, αντικατοπτρίζει άλλες προσπάθειες σε όλον τον κόσμο, όπου οι άνθρωποι έχουν φτιάξει μάσκες προσώπου και τις κρεμούν σε δέντρα ή ετοιμάζουν ζεστά γεύματα για ανθρώπους που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές υποχρεώσεις που προκαλεί η πανδημία.

REUTERS/BERNADETT SZABO

Η ομάδα «My Quarantine Kitchen» στο Facebook έχει τώρα 8.000 μέλη, τα οποία ανταλλάσσουν ιδέες και συνταγές που δεν περιορίζονται μόνο στο ψήσιμο.

«Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι με καλές προθέσεις για βοήθεια, αλλά συχνά δεν μπορούν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνουν», δήλωσε η Χάρμαθ. 

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή