Δύσκολο πέρασμα από τον Βόλο ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 21:25
UPD:21:53
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τον Βόλο, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος και άνοιξε εκ νέου τη διαφορά από τους διώκτες του.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέχει 14 βαθμούς από το δεύτερο Άρη, 15 από τον ΠΑΟΚ και 16 από την ΑΕΚ, έχοντας πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τον τίτλο, ενόψει των επικείμενων πλέι οφ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολόγιζε ιδιαίτερα τον Βόλο, εξ ου η χρησιμοποίηση της βασικής ενδεκάδας, παρότι έπεται δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η κόπωση, όμως, από την απαιτητική αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν συν το ταξίδι στην Ολλανδία και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Βόλου, όπου τα γκελ της μπάλας ήταν συνεχή, άφησαν τους «ερυθρόλευκους» πίσω από τα στάνταρντς τους.

Παρόλα ταύτα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το... καλημέρα, όταν στο τέταρτο λεπτό από μπαλιά του Καμαρά στον Μπρούμα ο Πορτογάλος εξτρέμ γύρισε τον Φορτούνη που άνοιξε το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, παρά την προσπάθεια του Γκρίλο στη γραμμή. 

Η «απάντηση» του Βόλου όμως ήταν άμεση και έδειξε πια με τον πλέον εμφατικό πως στις στημένες μπάλες η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε άμυνα ζώνης είναι γεμάτη... τρύπες.

Στο 10΄, μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, ο Γκρίλο ήρθε από πίσω με δύναμη και με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τους πάντες, όπως το είχε κάνει και ο Ζαχάβι δύο φορές, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Στο 14΄ ο Εμβιλά από πάσα του Φορτούνη έπιασε με τη μία ένα πολύ ωραίο σουτ που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν. Και σαν να μην έφτανε η μέτρια εικόνα που έβγαλε ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έχασε στο 39΄ τον Σεμέδο με τραυματισμό στο γόνατο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την κόπωσή του, ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά το Βόλο, δημιουργώντας μια καλή ευκαιρία στο 53΄ με ένα σουτ του Εμβιλά, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κλέιμαν.

Στο 61΄ από γύρισμα του Φορτούνη, ο Κλέιμαν έχασε τη μπάλα κι ο Ελ Αραμπί σκόραρε, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε, επειδή υποδείχθηκε οφσάιντ ο Έλληνας διεθνής στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 72΄ ο Φορτούνης με προσποίηση δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση, όμως και πάλι ο Κλέιμαν μπλόκαρε.

Τελικά, στο 81΄ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το νικητήριο γκολ, όταν από ωραία συνεργασία Λαλά-Μπρούμα και γύρισμα του τελευταίου, η μπάλα κατέληξε στον Εμβιλά ο οποίος από κοντά και λίγο πλάγια αριστερά έγραψε το 2-1.

Ο β΄ βοηθός έδειξε αρχικά οφσάιντ, εκτιμώντας πως ο Χασάν -που δεν καλυπτόταν- επηρέαζε τη φάση, όμως μετά από έλεγχο που έκανε ο διαιτητής Βερίσιμο στο VAR, κατακύρωσε το γκολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις