Κάτας: «Θα βοηθήσει στο σκοράρισμα ο Χεζόνια»

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:57
UPD:19:59
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ένα 24ωρο πριν το μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα, το πρώτο στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Όντεντ Κάτας αναφέρθηκε τόσο στην απόκτηση του Μάριο Χεζόνια, όσο και στον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Μιλώντας για την κατάσταση του διεθνούς φόργουορντ ο Ισραηλινός προπονητής υποστήριξε: «Την Κυριακή (28/02) ο Ιωάννης Παπαπέτρου χτύπησε λίγο, δεν είναι τόσο σοβαρά βέβαια. Είναι όμως σημαντικός για εμάς, ειδικά τώρα που μας λείπουν παίκτες. Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσο πιεσμένο πρόγραμμα. Σταδιακά όμως νιώθουμε όλοι καλύτερα», είπε αρχικά ο Κάτας και στη συνέχεια στάθηκε στο ματς της Τρτίτης (2/03) με τους Κατασλανούς:

«Θα επιδιώξουμε να ρίξουμε τον ρυθμό με διαφόρων ειδών άμυνες. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει πολλά επιθετικά όπλα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να βγούμε στο γήπεδο επιθετικά.

Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να αποφύγουμε να δεχθούμε κάποιους εύκολους πόντους από τέτοιες καταστάσεις. Να αμυνθούμε στο low post σωστά. Έχουμε μόνο μια προπόνηση για να δουλέψουμε σε όλα αυτά και να προετοιμάσουμε το πλάνο μας.»

Πρόσθεσε ακόμη: «Μας λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες και θ΄ αναγκαστούμε να παίξουμε με διαφορετικές πεντάδες. Αντιμετωπίσαμε επιθετικά προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα της Euroleague, ελπίζω πως τώρα θα είμαστε καλύτεροι στην εκτέλεση. Βλέπουμε πόσο θα βοηθήσει σε αυτό ο Μάριο (Χεζόνια). Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στη διοργάνωση, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα».

Από την πλευρά του, ο Σέλβιν Μακ, δήλωσε: «Θα βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε σκληρά, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ελέγξουμε τα πράγματα που είναι στο δικό μας χέρι. »

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις