Δαμανάκη: Σημαία ευκαιρίας ενόψει εκλογών οι εξαγγελίες Καραμανλή

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 16:50
A- A A+

«Για τη ΝΔ το ενδιαφέρον για τους φτωχούς και τους συνταξιούχους είναι σημαία ευκαιρίας ενόψει εκλογών», παρατήρησε η Υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη θέσπιση εθνικής σύνταξης.

«Οι εξαγγελίες για εθνική σύνταξη πάνω από τα της φτώχειας δεν σημαίνουν τίποτα συγκεκριμένο. Θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους; Και τους ανασφάλιστους; Και τους αγρότες; ...Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ οι εξαγγελίες Καραμανλή δεν σημαίνουν τίποτα διότι ήδη έχουν κατώτατη σύνταξη 464 ευρώ και ΕΚΑΣ 195 ευρώ. Το όριο φτώχειας είναι παρακάτω», επεσήμανε η κ. Δαμανάκη και σημείωσε:

«Σε κάθε περίπτωση όσα θα δώσει η κυβέρνηση έχουν ήδη προεισπραχθεί. Μόνο από την αύξηση των έμμεσων φόρων η κυβέρνηση εισέπραττε από τους μισθωτούς και συνταξιούχους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο».

«Η ΝΔ είναι το κόμμα των λίγων και ισχυρών. Μόνο με το νόμο που ψήφισε για τις υπερωρίες δίνει κάθε χρόνο 1 δισ. ευρώ στους εργοδότες. Τα έδωσε ήδη. Αντισταθμίζονται αυτά με τα 2 δις του κ. Αλογοσκούφη που θα δοθούν σε μια τετραετία; Με τα 250 εκατ. ευρώ που υπόσχεται για το 2008;», διερωτηθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή