Ο ΣΕΓΑΣ για τα κρούσματα ντόπινγκ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 18:03
A- A A+

Ανακοίνωση για τα κρούσματα ντόπινγκ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών και γυναικών που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Όπως αναφέρεται, το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε για την ύπαρξη ενός θετικού δείγματος σε διεγερτική ουσία, αθλητή της εθνικής ομάδας -ο οποίος δεν κατονομάζεται- ενώ αναφορικά με την ύπαρξη δύο ακόμη θετικών δειγμάτων (σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου) σημειώνεται ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης-ανάλυσης από το εργαστήριο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στις 22 Ιουνίου «εδόθη τηλεφωνικά από το ΕΣΚΑΝ η πληροφορία για ΕΝΑ θετικό σε διεγερτική ουσία δείγμα που αφορούσε μέλος της εθνικής ομάδας». «Οι υπεύθυνοι της αποστολής ενημερώθηκαν ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ακόμη δύο δείγματα που χρήζουν όμως περαιτέρω διερεύνησης-ανάλυσης. Το ένα από αυτά αφορούσε επίσης μέλος της αποστολής στο Μόναχο. Αμέσως αντικαταστάθηκαν οι δύο αθλητές, ο ένας για προληπτικους λόγους, μιας και μέχρι σήμερα συνεχίζεται η περαιτέρω διερεύνηση-ανάλυση του δείγματός του, χωρίς ακόμη να υπάρχει θετικό δείγμα. Το ίδιο ισχύει και για το 2ο υπό διερεύνηση-ανάλυση δείγμα, που δεν αφορά μέλος των εθνικών ομάδων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, σήμερα στις 13:00, έφθασε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ έγγραφη ενημέρωση από το ΕΣΚΑΝ, για το θετικό δείγμα. Για τα δύο άλλα δείγματα επίσης σήμερα το μεσημέρι εδόθη η προφορική ενημέρωση από το εργαστήριο ελέγχου του ΟΑΚΑ ότι δεν υπάρχουν ακόμη θετικά δείγματα, δεδομένου ότι συνεχίζεται η διερεύνηση-ανάλυση των δύο παραπάνω δειγμάτων.

«Οταν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμά του όποιο και αν είναι. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστούν για τους παραβάτες οι διεθνείς κανονισμοί και ο εσωτερικός κανονισμός της Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις