Μπάιντεν: Υπέρ της οργάνωσης των εργαζομένων της Amazon

Κρατά όμως αποστάσεις από την οργάνωση σε συνδικάτο
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 13:05
UPD:13:06
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσέφερε την Κυριακή την υποστήριξή στις προσπάθειες των εργαζομένων της Amazon στην Αλαμπάμα να οργανωθούν, αν και δίστασε να εγκρίνει τη δημιουργία μιας ένωσης.

«Οι εργαζόμενοι στην Αλαμπάμα - και σε ολόκληρη την Αμερική - ψηφίζουν εάν θα οργανώσουν μια ένωση στο χώρο εργασίας τους. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική επιλογή - μια επιλογή που πρέπει να γίνει χωρίς εκφοβισμό ή απειλές από τους εργοδότες», ανέφερε ο πρόεδρος στο Twitter. «Κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει μια ελεύθερη και δίκαιη επιλογή να ενταχθεί σε μια ένωση.»

Το tweet του συνοδεύτηκε από ένα βίντεο στο οποίο ο Μπάιντεν απευθυνόταν στους εργαζόμενους. Τους είπε ότι η επιλογή αν θα οργανωθούν ήταν αποκλειστικά η επιλογή τους και ότι δεν πρέπει να υπάρχει «εξαναγκασμός» από την εταιρεία.

«Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι η Αμερική δεν χτίστηκε από τη Wall Street», ξεκίνησε ο πρόεδρος. «Χτίστηκε από τη μεσαία τάξη και τα συνδικάτα έχτισαν τη μεσαία τάξη.»

Ο κ. Μπάιντεν έχει εδώ και πολύ καιρό καλλιεργήσει μια εικόνα φιλική προς το οργανωμένο εργατικό δυναμικό, αλλά έχει κρατήσει αποστάσεις από τις προσπάθειες οργάνωσης των εργαζομένων της Amazon. Περίπου 6.000 εργαζόμενοι στην εγκατάσταση της Αλαμπάμα ψηφίζουν εάν θα οργανωθούν σε συνδικάτο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή