Τόκιο 2020: Ο Μπλέικ αρνείται να εμβολιαστεί

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 12:47
UPD:13:02
A- A A+

Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης των δρόμων ταχύτητας, Γιόχαν Μπλέικ, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. 

«Μένω σταθερός, δεν θέλω το εμβόλιο», δήλωσε ο Μπλέικ σε εφημερίδα της χώρας του (Jamaica Gleaner), μετά τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Τζαμάικα το Σάββατο, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS.

«Θα προτιμούσα να χάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά να κάνω το εμβόλιο. Είμαι χαρούμενος», πρόσθεσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 4x100 μέτρα στο Ρίο 2016, χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτό τώρα, αλλά έχω τους λόγους μου», πρόθεσε ο 31χρονος Μπλέικ, που είναι ο δεύτερος ταχύτερος σπρίντερ στην ιστορία των 100 και 200 μέτρων, με 9,69 και 19,29 δευτερόλεπτα.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν πάντως ήδη αναφέρει ότι δεν θα αναγκάσουν τις χώρες να εμβολιάσουν τους αθλητές τους για τους Αγώνες, αλλά ορισμένες Ολυμπιακές Επιτροπές έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τις πρώτες δόσεις, όπως η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Σερβία, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη.

Η Γερμανία, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα ζητήσουν να έχουν προτεραιότητα. Ο Μπλέικ είχε μιλήσει κατά του εμβολιασμού στις αρχές Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις