ΚΚΕ: Σταθερά «όχι» σ' όλα τα ναρκωτικά

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 19:07
A- A A+

Το ΚΚΕ με την ευκαιρία της αυριανής παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών εστιάζει στις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.

«Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός, η εξαθλίωση και ο θάνατος. Είναι η ανασφάλεια, η κυριαρχία της απουσίας οραμάτων, η ανεργία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα, η φτώχεια, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, το στημένο δίχτυ της υποκουλτούρας, που καθορίζουν τον χαρακτήρα αυτής της τραγωδίας... Τραγική επιβεβαίωση αποτελεί η αλματώδης αύξηση παραγωγής οπιούχων στο Αφγανιστάν από τότε που εγκαταστάθηκαν τα στρατεύματα κατοχής του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, έχει σοβαρές ευθύνες. Απόδειξη αυτής της ολέθριας πολιτικής είναι ότι αυτή τη στιγμή ακόμα και οι εργαζόμενοι στα ελάχιστα κέντρα πρόληψης, βρίσκονται απλήρωτοι επί μήνες. Τα κέντρα αυτά, παρόλο που έχουν καταξιωθεί, είναι υπό διάλυση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο το μόνο που προωθεί είναι η χορήγηση ναρκωτικών από τα νοσοκομεία και η δυνατότητα σε ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες να κάνουν θεραπεία να εμπορεύονται δηλαδή άγρια τον ανθρώπινο πόνο.

Το ΚΚΕ σταθερά λέει όχι σ' όλα τα ναρκωτικά. Είναι αντίθετο τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους, όσο και με τις πολιτικές της διαχείρισης του προβλήματος.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι αντίθετο με τις πολιτικές της νομιμοποίησης και των υποκατάστατων, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη μόνη ρεαλιστική λύση που είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης- θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν προγράμματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή