Ισόπαλο το ντέρμπι, κερδισμένη η Λίβερπουλ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 23:10
UPD:23:28
Pool via REUTERS/ANDY RAIN
A- A A+

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής στην Αγγλία, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι.

Ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρέτησε ούτε τους «κόκκινους διαβόλους» ούτε τους «μπλε», αφού οι πρώτοι είδαν τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι να ανοίγει στους 12 βαθμούς, ενώ οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά από τη Λίβερπουλ που ακολουθεί (στο -4), ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στην Τσέλσι (49΄), αλλά ο Ντε Χέα έσωσε τη Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια του Ζίγιεκ και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος, ακριβώς όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο.

Νωρίτερα, ύστερα από δύο συνεχείς ήττες στην Premier League, η Τότεναμ επέστρεψε στα «τρίποντο», κάνοντας... φύλλο και φτερό την Μπέρνλι με το εμφατικό 4-0 (2΄, 55΄ Μπέιλ, 15΄ Κέιν, 31΄ Λούκας).

Έχοντας τον Γκάρεθ Μπέιλ σε μεγάλα... κέφια, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο «καθάρισαν» τη νίκη τους απ' το πρώτο ημίωρο χάρις στα γκολ του Ουαλού επιθετικού, του Κέιν και του Λούκας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπέιλ σημείωσε ακόμη ένα γκολ και οι «σπερς» πλησίασαν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

POOL VIA REUTERS/SHAUN BOTTERILL
Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η Λίβερπουλ, η ουραγός της Premier League δεν μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «κόκκινοι» πέρασαν με 2-0 από το «Μπράμαλ Λέιν» απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μείωσαν τη διαφορά από την τέταρτη θέση και τη Γουέστ Χαμ στους δύο βαθμούς, ενώ βρίσκονται στο -1 από την Τσέλσι.

Η ιστορία της συνάντησης γράφτηκε στο β΄ ημίχρονο, καθώς το πρώτο είχε ολοκληρωθεί στο «μηδέν». Τρία λεπτά από την έναρξη της επανάληψης ο Κέρτις Τζόουνς άνοιξε το σκορ για τη Λϊβερπουλ, ενώ στο 64΄ ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έβαλε την ασφαλιστική δικλείδα στη νίκη της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις