Αλβανία - Παραμένει το αδιέξοδο για την εκλογή του Προέδρου

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 12:01
A- A A+

Χωρίς κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Αλβανία -του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος- για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Αστρίτ Πατόζι και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλιστικό Κόμμα) Μπλέντι Κλόσι δήλωσαν ότι η μοναδική συμφωνία που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις ήταν ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την πολιτική ή να έχει μία διακεκριμένη καριέρα στην δημόσια διοίκηση.

Όπως είπε ο κ. Κλόσι, «το μεγαλύτερο εμπόδιο των διαπραγματεύσεων είναι το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιμένει στην υποψηφιότητα του Μπαμίρ Τόπι, ενώ η πάγια θέση της αντιπολίτευσης είναι ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα είναι ένας δεξιός πολιτικός».

Παρ' όλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι αύριο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή, τα δύο μεγάλα κόμματα θα καταλήξουν σε κάποια συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή