Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 12:09
A- A A+

«Το ΝΑΤΟ λειτουργεί με βάση την αρχή της ομοφωνίας και όταν έρθει η ώρα να εξετασθούν οι νέες υποψηφιότητες, όλα τα κράτη-μέλη θα κληθούν να εκτιμήσουν τις αιτήσεις και θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα στην ένταξη των νέων μελών». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατή η επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά την εξέταση των νέων υποψηφιοτήτων, όταν αποφασίσει το ΝΑΤΟ να τις αξιολογήσει.

Όπως είπε, είναι γνωστή η θέση των ΗΠΑ για αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και η ΠΓΔΜ : «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες που επιθυμούν να γίνουν μέλη και οι οποίες είναι μέρος του Σχεδίου Δράσης, θα συνεχίσουν να κάνουν όλα όσα είναι αναγκαία για να μπορέσουυν να εκπληρώσουν τα κριτήρια ένταξης».

Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε πως σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέσα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα των Ην. Εθνών.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή