Κέρκυρα: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 15:48
UPD:15:49
facebook.com
A- A A+

Ανησυχητική αύξηση σημειώνουν τα κρούσματα στο νησί της Κέρκυρας, που ενδέχεται πλέον να περάσει στο «κόκκινο». Από την αρχή του νέου χρόνου, χθες Τετάρτη, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πρόκειται 13 περιπτώσεις σε 24 ώρες, γεγονός που θέτει σε κινητοποίηση τις υγειονομικές αρχές και την περιφέρεια, όπως επισημαίνει ο  αντιπεριφερειάρχης υγείας Κώστας Ζορμπάς. Ωστόσο, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ζορμπάς εκτιμά ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση το επόμενο 10ήμερο.

Το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα, πλήν όμως εντείνονται οι έλεγχοι και υπάρχει κατά περίπτωση κλείσιμο των μονάδων. Είναι ενδεικτικό ότι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά περιορισμένος. Στην Κεφαλονιά 1, τη Λευκάδα 3, και τη Ζάκυνθο 6.

Κρούσματα καταγράφηκαν και σε  σχολεία. Μαθητής του 2ου γυμνασίου βρέθηκε θετικός, ενώ λόγω της εμφάνισης τριών κρουσμάτων θα παραμείνουν κλειστά το 6ο δημοτικό και το 6ο νηπιαγωγείο. Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Άρτα, χρωμάτισε τις περιοχές πορτοκαλί και εντείνει την ανησυχία για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή