Η Σίτι ισοφάρισε το ρεκόρ νικών της Γιουνάιτεντ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:24
UPD:10:26
REUTERS/BERNADETT SZABO
A- A A+

Το ρεκόρ των διαδοχικών νικών σε όλες τις διοργανώσεις που κατείχε από τη σεζόν 2010/2011 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε το βράδυ της Τετάρτης (24/02) η Μάντσεστερ Σίτι.

Με τη νίκη της επί της Γκλάντμπαχ, 2-0, στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης η φοβερή ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Οι «Πολίτες» έφτασαν τις 19 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν, ξεκινώντας από τις 19 Δεκεμβρίου εναντίον της Σαουθάμπτον, τέσσερις ημέρες μετά το 1-1 με την Γουέστ Μπρομ στο «Ετιχαντ» για την Premier League.

Η Σίτι ισοφάρισε το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν από τη σεζόν 2010/2011. Τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν φτάσει στον τελικό του Champions League, όπου ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Επίσης, οι «Σίτιζενς» διατήρησαν για τέταρτο συνεχόμενο ματς στο CL ανέπαφη την εστία τους. Τα τρία προηγούμενα ήταν με Μαρσέιγ, Ολυμπιακό και Πόρτο.

Τη σεζόν 2010/2011 η Γιουναίτεντ είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της με Βαλένθια, Μπούρσασπορ, Ρέιντζερς και Μαρσέιγ.

Τέλος, το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε τα 24 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ αυτή τη σεζόν, ενώ για 12η φορά σε όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να φύγει με νίκη μακριά από το «Έτιχαντ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις