Φωνές για τον Κουφοντίνα...

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 22:53
UPD:25/02/2021 00:20
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Πληθαίνουν οι φωνές όσων ζητούν να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που ήδη βρίσκεται στην 48η ημέρα απεργία πείνας, ενώ από τις 22 Φεβρουαρίου αρνείται να πιει και νερό 

Οι «παρεμβάσεις» των πολιτών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαμαρτυριών:Από διαδηλώσεις μέχρι και εκστρατεία υπέρ του, στο facebook.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες ώρες, χιλιάδες πολίτες προχώρησαν σε μαζικές αναρτήσεις  στον «τοίχο» της Προέδρου της Δημοκρατίας, στο facebook, ζητώντας από την κ. Σακελλαροπούλου την παρέμβασή της για τον κρατούμενο, και με το θεσμικό της ρόλο αλλά και ως νομικός ώστε να μην έχει η Ελλάδα  νεκρό από απεργία πείνας.

Το ίδιo συμβαίνει και στο προφίλ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης κατατέθηκε ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 δικηγόροι και νομικοί με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο αίτημα της απεργίας πείνας του  Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος»

Εξάλλου, να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα  καλεί την Πολιτεία, και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση.Η Ένωση τονίζει ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και την καλεί  να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Επίσης, ομάδα αλληλέγγυων εισέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης στο προξενείο της Ελλάδας στο Βερολίνο που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Mitte. Η ομάδα αποτελούνταν από οκτώ γυναίκες και έναν άνδρα, Έλληνες και Γερμανοί. Σε ανακοίνωση που μοίρασαν ζητούσαν το να σταματήσει «η δολοφονία» του Δ. Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τέλος συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπέρ του μέλους της 17Ν , που τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε ένταση και επεισόδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή