Μπαρτζώκας: "Τέλος" για φέτος ο Μάρτιν, δεδομένη η ποιότητα του Κουφού

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 15:58
UPD:15:59
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (25/2, 21:00) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, «πληγωμένος» από τις απουσίες, όπως άλλωστε και η ρωσική ομάδα.

Στις δηλώσεις του ενόψει της επικείμενης συνάντησης ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, εστίασε στην προσθήκη του Κώστα Κουφού, υπογράμμισε πως ο Χασάν Μάρτιν έχει τελειώσει για τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και επισήμανε ότι το πρόβλημα του Κώστα Παπανικολάου είναι πιο σύνθετο απ΄ ότι είχε διαφανεί.

«Προερχόμαστε από ήττες, αλλά και η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από ήττες, οι οποίες έχουν εξήγηση γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Στην ίδια κατάσταση είμαστε κι εμείς, γιατί ο Παπανικολάου δεν παίζει εδώ και πολύ καιρό, ο Χάρισον δεν έπαιξε, ο Βεζένκοφ δεν έπαιξε σε προηγούμενα παιχνίδια και προσπαθούμε να ανασυνταχτούμε τώρα», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε κάναμε και μεταγραφή παίκτη (Κουφός). Ο Χασάν Μάρτιν είναι έξω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επί της ουσίας χωρίς τον Μάρτιν και τον Παπανικολάου χάσαμε τους πιο "hustle" παίκτες μας, τους παίκτες δηλαδή που παίζουν με την μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια. Χρειάζεται τώρα να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες μας ένα βήμα παραπάνω σε αυτήν την κατεύθυνση».

Όσο για το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε ότι «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο σύλλογός μας είναι πάνω απ΄ όλους. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το μέγεθος και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από εγωισμούς. Πρέπει να παίξουμε για την ομάδα και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τον Κώστα Κουφό, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» σχολίασε: «Σίγουρα έρχεται σαν μία λύση ανάγκης ο Κουφός. Ο Κώστας έχει μία δεδομένη ποιότητα και μία φήμη που τον συνοδεύει για το ταλέντο του, όμως είναι ένα χρόνο έξω. Πήραμε μία απόφαση που είναι προς όφελος και των δύο. Και του Κώστα για να ξαναμπει στο μπάσκετ, αλλά και για εμάς για να πάρουμε έναν παίκτη με την ποιότητά του. Το πόσο γρήγορα θα μας δώσει λύσεις είναι κάτι αμφίβολο. Επειδή όμως πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο και δυνατότητες, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για τον Κώστα να δούμε αν θα συνεργαστούμε και του χρόνου».

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Παπανικολάου και των υπόλοιπων παικτών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, ο κ. Μπαρτζώκας εξήγησε ότι «το θέμα του Παπανικολάου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μας "καίει" πολύ. Δεν είναι μόνο θέμα ορθοπεδικών αλλά και νευροχειρουργών και είναι αρκετοί οι επιστήμονες που έχουν πέσει πάνω του. Ο Μάρτιν θα είναι έναν μήνα έξω, ο Χάρισον έκανε όλη την ομαδική προπόνηση, θα κάνει και τη σημερινή κι εκτός απροόπτου θα είναι στην 12αδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις