Στις 4/7 θα συνεχιστεί η δίκη των μελών της πρώην διοίκησης των ΔΕΚΑ

Λόγω περιρρέουσας ατμόσφαιρας
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 15:22
UPD:18:02
A- A A+

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους επτά πρώην μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ, που κατηγορούνται για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα σήμερα το αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της παράστασης ως πολιτικής αγωγής του Δημοσίου, ενώ κατά πλειοψηφία έκανε δεκτό το αίτημα για αποβολή της ΔΕΚΑ ως πολιτικής αγωγής. Έτσι, στη δίκη θα παραμείνουν ως πολιτική αγωγή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που διορίστηκαν για την εκπροσώπηση του Δημοσίου.

Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για παύση της ποινικής δίωξης ή αλλιώς για αναβολή της δίκης με σκεπτικό ότι για την υπόθεση έχουν γίνει, όπως είπαν, πολιτικές παρεμβάσεις. Επικαλέστηκαν, δε, για τον ισχυρισμό τους αυτό, δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης. Όπως είπαν επειδή η υπόθεση έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης δεν παρέχονται τα εχέγγυα για τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή