Άρης: Πρώτη φορά αήττητος στο Λεκανοπέδιο

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 11:22
UPD:12:21
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Για πρώτη φορά στα χρονικά της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος (Α΄ Εθνική/Super League) ο Άρης με το 1-1 στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στις επισκέψεις του στη διάρκεια του πρωταθλήματος εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής (σ.σ. δεν ηττήθηκε ούτε από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ηττηθεί έως τώρα εκτός έδρας από Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, κάτι που σημαίνει ότι πέρασε αλώβητος από τους τρεις «μεγάλους» της Αθήνας και του Πειραιά.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής της Α΄ Εθνικής/Super League. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε για πρώτη φορά να μην χάσει και από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εκτός έδρας μέσα στην ίδια σεζόν (νίκησε τις δύο αθηναϊκές ομάδες και έφερε ισοπαλία με τους «ερυθρόλευκους»)

Τα αποτελέσματα του Άρη στην Αττική στην τρέχουσα περίοδο:

  • Παναθηναϊκός - Άρης 0-1
  • Ατρόμητος - Άρης       2-2
  • Απόλλων - Άρης         0-1
  • ΑΕΚ - Άρης                 0-2
  • Ολυμπιακός - Άρης     1-1

Δεν είναι μόνο ο Άρης, πάντως, που έκανε ρεκόρ, καθώς η χθεσινή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό είχε ιδιαίτερη σημασία και για τον τεχνικό των «κιτρίνων» Άκη Μάντζιο.

Ο τελευταίος συμπλήρωσε 200 αγώνες Super League ως προπονητής, αφού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είχε κάνει και ντεμπούτο. Ήταν στις 31 Ιανουαρίου 2010, όταν είχε αναλάβει υπηρεσιακός για ένα παιχνίδι την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Από τότε έχασε και τα 14 επίσημα παιχνίδια που βρέθηκε αντίπαλος του Ολυμπιακού, μέχρι το περσινό του Κυπέλλου στη Λαμία, που για πρώτη φορά έκανε ισοπαλία.

Χθες τελικά κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να μην χάσει αγώνα της Super League από τον Ολυμπιακό. Και για πρώτη φορά εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που το είχε κάνει μόνο ως παίκτης, για τελευταία φορά, στις 2 Νοεμβρίου 2003, Ολυμπιακός - Ιωνικός 2-2 στο "Σπύρος Λούης".

Από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είχε να φύγει αήττητος από τις 30 Νοεμβρίου 1993, Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1, πάλι ως παίκτης βέβαια.

Πηγή: Super League

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις