Παπουτσής: Οι διακοπές ρεύματος αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Απάντηση και στον γ.γ. του ΥΠΑΝ για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 17:20
UPD:17:40
A- A A+

Η έλλειψη επάρκειας ισχύος του ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει καθημερινά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, υπογράμμισε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τις διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρες.

«Χιλιάδες άνθρωποι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, διαπιστώνουν τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής της κυβέρνησης», παρατήρησε ο κ. Παπουτσής, σημειώνοντας πως σήμερα οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ «ξεπέρασαν κάθε ιστορικό προηγούμενο»: «Έντεκα μετασχηματιστές πόλης έχουν καεί από την υπερφόρτιση, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο, χωρίς ρεύμα. Γεγονός που -όπως επισημαίνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- αποδεικνύει την απαξίωση, στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση την ΔΕΗ, την έλλειψη συντήρησης του δικτύου διανομής, τις κακοτεχνίες στα έργα, τις εργολαβίες που αναθέτουν, εργολαβίες μειωμένης ευθύνης, που χρησιμοποιούν ανειδίκευτο και άτεχνο προσωπικό».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης όφειλε, τριάμισι χρόνια τώρα, να απαιτεί διαρκώς από τις διοικήσεις της ΔΕΗ επικαιροποιημένες μελέτες αντιμετώπισης της ενεργειακής ζήτησης των επόμενων χρόνων. Με νέο δυναμικό της ΔΕΗ. Με νέους μετασχηματιστές. Με νέες προσλήψεις προσωπικού. Με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση της ενέργειας», τόνισε ο κ.Παπουτσής.

Όπως υπογράμμισε, «κανένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν προστέθηκε στα χρόνια της ΝΔ, πέραν εκείνων που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. «Ούτε ένα μεγαβάτ (MW) δεν προστέθηκε στο δίκτυο, από πέρσι μέχρι σήμερα. Και εδώ, στο λεκανοπέδιο, όπου έχουμε σήμερα τα προβλήματα, όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα άλλα έργα, κατασκεύασε τα κέντρα διανομής Αμαρουσίου, Ελληνικού, Φαλήρου, Βριλησσίων, Κορυδαλλού και Καλλιστηρίου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προσέθεσε ούτε ένα νέο κέντρο διανομής», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Παπουτσής απάντησε και στον γ.γ. του ΥΠΑΝ, Νίκο Στεφάνου, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν προσλήψεις στην ΔΕΗ.

Όπως σημείωσε, «η διοίκηση της ΔΕΗ, ήδη από τις ημέρες του κ. Νέζη, που σημαίνει και από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ, είχε ζητήσει και είχε προγραμματίσει την πρόσληψη 1.400 νέων εργατοτεχνιτών». Αλλά οι προσλήψεις καθυστέρησαν, παρατήρησε ο κ.Παπουτσής, γιατί όπως είπε, «ήθελαν να βάλουν τη "γαλάζια συνέντευξη", και αφού έβαλαν την "γαλάζια" συνέντευξη, ανακοίνωσαν 2.000 προσλήψεις, αλλά για το τέλος του χρόνου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή