Πόλο: Στο Τόκιο μετά από ματς-θρίλερ η Κροατία

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 16:42
UPD:17:03
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Μετά από ένα απίστεθυτο «θρίλερ» κι ενώ βρέθηκε... ένα πέναλτι από τον αποκλεισμό, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο στην υδατοσφαίριση, Κροατία, θα είναι τελικά παρούσα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η «Χρβάτσκα» πήρε το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, επικρατώντας μετά από ένα ματς απαγορευμένο για καρδιακούς της Ρωσίας με 25-24 στα πέναλτι!

Ένα λεπτό και 20 δελυτερόλεπτα πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι Κροάτες προηγήθηκαν 11-10 με τον Βρλιτς, αλλά οι Ρώσοι δεν το έβαλαν κάτω και με γκολ του Χόλοντ στα 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έστειλαν το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, οι Κροάτες βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο», όταν ο Μπούκιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Σεπέλεφ είχε την ευκαιρία να στείλει τη Ρωσία στο Τόκιο, αλλά νικήθηκε από τον (αναπληρωματικό τερματοφύλακα της "Χρβάτσκα") Τόνι Πόπαντιτς και ο πολύπειρος Βρλιτς ισοφάρισε (15-15).

Η συνέχεια; Δεκαοκτώ εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έως ότου ο Βρλιτς και πάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους Κροάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά τον «μικρό» τελικό η τελική 12άδα του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών απαρτίζουν οι: Ιαπωνία, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Κροατία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις