«Μήδεια»: Μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στα βόρεια προάστια

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 14:58
UPD:18/05/2021 13:27
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Σχεδόν μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα έμειναν εκατοντάδες νοικοκυριά στα βόρεια προάστια, μετά το «σαρωτικό» πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», πριν από πέντε ημέρες. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσαν τις εργασίες στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης, και στις παροχές νοικοκυριών στις περιοχές Αγ.Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Ροδόπολη, Εκάλη και Κηφισιά.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ και πριν την ολοκλήρωση των έργων: «Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών που εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγότερα από 400 και οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς».

Εξάλλου, η ΔΕΗ ανακοίνωσε συνολικά έκπτωση 30% στον λογαριασμό του Φεβρουαρίου, για τους πληγέντες πελάτες της.

Η κακοκαιρία ανέδειξε τα πολύ σοβαρά προβλήματα του υποστελεχωμένου ΔΕΔΔΗΕ, οι εργαζόμενοι του οποίου από την πρώτη μέρα των βλαβών προσπαθούσαν νυχθημερόν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Οι πρώτες διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ,14 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι την Τετάρτη χιλιάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή είχαν μείνει χωρίς ρεύμα. Συν τοις άλλοις διακόπηκε και η υδροδότηση. Τα προβλήματα που καταγράφονται είναι πολύ σοβαρά, καθώς τα πεσμένα δέντρα είναι εκατοντάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» οι επιδιορθώσεις σε πολλά σημεία έχουν προσωρινό χαρακτήρα, προκειμένου να έχουν ρεύμα τα νοικοκυριά και δεν αποκλείεται η ηλεκτροδότηση να διακοπεί ξανά ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες.

Πολλά δέντρα έχουν πέσει πάνω σε κολώνες, οι οποίες κόπηκαν στα δύο ή έπεσαν πάνω στον δρόμο και σε αυτοκίνητα. Εξάλλου, τα κλαδιά των δέντρων εδώ και χρόνια δεν έχουν κοπεί, ενώ υπάρχουν σημεία στον Δήμο Διονύσου, όπου τα καλώδια τα «συγκρατούν» για να μην πέσουν στον δρόμο.

Μέσα σε ένα κλίμα μετάθεσης ευθυνών και αλληλοκατηγοριών των αρχών, κάτοικοι νοικοκυριών που δεν έχουν ακόμα ρεύμα απέκλεισαν χθες και προχθές το δημαρχείο Διονύσου απαιτώντας την αποκατάσταση των ζημιών και την παραίτηση του δημάρχου, κ. Καλαφατέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στη «Ν» ορισμένοι κάτοικοι τις προηγούμενες ημέρες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προκειμένου να μεταβούν σε οικίες φιλικών τους προσώπων, ενώ οι περισσότεροι αδυνατούσαν καθώς οι δρόμοι δεν είχαν καθαριστεί. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό των σπιτιών σε πολλές περιπτώσεις ήταν κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τον δήμο για αδιαφορία και αμέλεια, καθώς οι ενημερώσεις για την εξέλιξη των έργων και την πορεία της ηλεκτροδότητησης, όπως και οι ανακοινώσεις για διανομή φαγητού γίνονταν μέσω Facebook, με τους περισσότερους πολίτες να μην μπορούν να συνδεθούν, καθώς τα κινητά είχαν αποφορτιστεί, ενώ και το δίκτυο ήταν υπερφορτωμένο.

Να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση των ζημιών που είχαν απομείνει στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης, απαιτούσαν εργασίες σε κάθε μια παροχή χωριστά. Ο ΔΕΔΔΗΕ, προειδοποιώντας για έκτακτες διακοπές ρεύματος, καλεί όσα νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρεία τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500.

Ελίζα Καραγιώργη
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή