Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 10:58
UPD:13:30
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε για τη Τετάρτη το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Μέχρι στιγμής το κατηγορητήριο σε βάρος του αφορά δύο πράξεις βιασμού, μία το 2010 και μία το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν αλλοδαποί, ανήλικοι.

Πάντως, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

Ο επιφανής καλλιτέχνης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου για να απολογηθεί, και επέστρεψε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου κρατείται και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Μετά την απολογία του  ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα των βιασμών κατ` εξακολούθηση.

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, επισπεύσθηκε από τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για καταγγελία που δεν έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια. Η πρώτη αφορά καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις κατηγορίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή