Κατάρ 2022: Αναβλήθηκαν οι προκριματικοί της ασιατικής ζώνης

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 18:58
UPD:19:05
EPA/STRINGER
A- A A+

Οι προκριματικοί των ασιατικών Εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αναβλήθηκαν έως τον Ιούνιο λόγω των περιορισμών που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC).

Σε συμφωνία με τη FIFA, η AFC αποφάσισε να αναβάλει όχι μόνο τους προκριματικούς αγώνες για το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά κι εκείνους για το Ασιατικό Κύπελλο του 2023, που θα έπρεπε να διεξαχθούν από τις 25 έως τις 30 Μαρτίου 2021.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την AFC, υπαγορεύτηκε αφού ελήφθησαν υπόψη οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι διατάξεις καραντίνας που ισχύουν σε ολόκληρη την ήπειρο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά από μια διαδικασία διεξοδικών διαβουλεύσεων με τις ασιατικές ομοσπονδίες-μέλη.

Οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, σε έναν ενιαίο χώρο, ως μέρος του επαναπρογραμματισμού της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ακριβώς λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των διατάξεων περί καραντίνας, οι ασιατικές Εθνικές ομάδες δεν έχουν παίξει μέχρι στιγμής προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις