ΚΚΕ: Ο ένοχος για τις πυρκαγιές είναι οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 11:07
A- A A+

«Τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατακαίνε δασικές και άλλες εκτάσεις, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και άλλες καταστροφές, δεν οφείλονται κυρίως στον καύσωνα.

Ο κύριος ένοχος, αυτός που τροφοδοτεί και στηρίζει το καταστροφικό έργο των εμπρηστών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χθες, που εμπορευματοποιεί τη γη. Που δεν διαμορφώνει το κτηματολόγιο- δασολόγιο. Που αποχαρακτηρίζει συνεχώς τις δασικές εκτάσεις νομιμοποιώντας τους καταπατητές με επανειλημμένες νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές. Που παραδίδει τα δάση στην κερδοσκοπία και στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου».

Αυτό επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα, και προσθέτει:

«Όσο οι εμπρηστές - καταπατητές των καμένων δασών αντί να τιμωρούνται, επιβραβεύονται, όσο τα καμένα δάση δεν αναδασώνονται, όσο τα μέτρα προστασίας, οι υποδομές και οι ελλείψεις σε προσωπικό δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι τεράστιες, τόσο τα δάση θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο και στο έλεος των εμπρηστών».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να διεκδικήσει την κατάργηση όλων των δασοκτώνων νόμων. Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Τη λήψη άμεσων μέτρων για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης, καταψηφίζοντας παράλληλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή