Κροατία: Απέρριψε η Βουλή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Με αφορμή σκάνδαλο στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 11:27
A- A A+

Κατά πλειοψηφία απέρριψε σήμερα η Βουλή της Κροατίας μετά από ολοήμερη συζήτηση την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν το Κροατικό Λαϊκό Κόμμα (HNS) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) με αφορμή σκάνδαλο στο Κροατικό Ταμείο Ιδιωτικοποίησης (HFP).

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 37 βουλευτές του Κροατικού Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και η Δημοκρατική Συνέλευση Ίστριας, κατά τάχθηκαν 70 βουλευτές του κυβερνώντος Κροατικού Δημοκρατικού Κόμματος (HDZ) και των εταίρων του, ενώ έξι δήλωσαν παρόντες.

Η αντιπολίτευση θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για το σκάνδαλο στο Κροατικό Ταμείο Ιδιωτικοποίησης, τη σύλληψη τριών αντιπροέδρων και πέντε στελεχών του με την κατηγορία της δωροληψίας και της κατάχρησης δημόσιου χρήματος.

Η πρόεδρος του Κροατικού Λαϊκού Κόμματος (HNS), κ. Βέσνα Πούσιτς, κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής δήλωσε ότι η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (USKOK) και η γενική εισαγγελία της Κροατίας ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι στο Κροατικό Ταμείο Ιδιωτικοποίησης δωροδοκήθηκαν με το ποσό των 800.000 ευρώ.

Στις αρχές Ιουλίου θα καταθέσουν για την υπόθεση 37 μάρτυρες, οι οποίοι προτάθηκαν από την USKOK.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή