ΝΑΤΟ: Πληροφορίες στη Σερβία για τα πυρομαχικά βομβαρδισμών

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 12:22
A- A A+

Ετοιμο να παράσχει στην κυβέρνηση της Σερβίας όλες τις πληροφορίες για τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στους βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1999, είναι το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζέϊμς Απατουράϊ.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν από τις πολεμικές αεροπορίες κάθε χώρας, τις οποίες το ΝΑΤΟ συντόνιζε, αλλά τις πληροφορίες για τη χρήση πυρομαχικών έχουν τα υπουργεία ¶μυνας των χωρών», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να βρεθούν.

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να προχωρήσει και ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα γίνει. Εργαζόμαστε γι αυτό», δήλωσε ο κ. Απατουράι στη «Ντόιτσε Βέλε» ενόψει του Φόρουμ για την Ασφάλεια του Συμβουλίου Ευρω-Ατλαντικών Εταιρικών Σχέσεων (EAPS) στην Οχρίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στις Βρυξέλλες με το Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, κ. Γιαπ Ντε Χόπ Σέφερ, με αντικείμενο τη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη» του ΝΑΤΟ, ζήτησε να δοθούν το συντομότερο δυνατό στη Σερβία στοιχεία για τις τοποθεσίες που αποτέλεσαν στόχους στη διάρκεια των βομβαρδισμών, ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του εδάφους από βόμβες που δεν εξερράγησαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή