«Έπρεπε να φτάσουν τα αποκαΐδια στο Μαξίμου για να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός»

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 14:01
A- A A+

«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και η Πάρνηθα καίγεται ο Πρωθυπουργός απουσιάζει», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι παρών στη Βουλή και να δώσει υπεύθυνη ενημέρωση τους πολίτες για τις πυρκαγιές.

«Ναι η Ελλάς θρηνεί», απάντησε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι εύκολο να κάνει κανείς κριτική και να επιρρίπτει ευθύνες παρατήρησε η υπουργός υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, το σύνολο της κυβέρνησης, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με τα μέσα που διαθέτει η χώρα για να σώσουν από την περιβαλλοντική καταστροφή, ό,τι μπορεί να σωθεί.

«Είναι ώρα μάχης, και το τελευταίο που θέλουν οι άνθρωποι της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής είναι να ακούσουν κριτική από τα πάνω», συμπλήρωσε η κ.Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο συζήτησης άλλης επίκαιρης ερώτησης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονας ζήτησε να μάθει εάν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και η κυβέρνηση, μετά την οικολογική συμφορά στην Πάρνηθα και σε άλλες περιοχές της χώρας, επιμένουν στην άποψή τους για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα δάση, και εάν επιμένουν στην άρνηση τους να προχωρήσουν στη σύνταξη των δασικών χαρτών.

«Έπρεπε να φτάσουν τα αποκαΐδια στο Μαξίμου, για να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός», παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Η κυβέρνηση πιάστηκε πάλι στον ύπνο. Δεν είναι ώρα για ευθύνες, αλλά επιτέλους, είναι ώρα μάχης, αλλά να δώσει τη μάχη συντονισμένα και αποτελεσματικά».

Απαντώντας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης είπε ότι «οι εκατοντάδες πυρκαγιές στη χώρα, που είναι απόρροια των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών δεν ενδείκνυνται για αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή