Το CIES προέβλεψε τις πέντε «μεγάλες» πρωταθλήτριες στην Ευρώπη

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 11:21
UPD:11:25
Pool via REUTERS/CLIVE BRUNSKILL
A- A A+

Το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών (CIES Football Observatory), στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή του ανακοίνωσε τις προβλέψεις του, βάσει στατιστικού μοντέλου, για την κατάληξη στα πέντε μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με αυτές, πρωταθλήτριες θα αναδειχθούν η Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, η Ίντερ στην Ιταλία, η Μπάγερν στη Γερμανία και Λιόν στη Γαλλία. 

Η μελέτη του CIES αφορά 22 διοργανώσεις στη «Γηραιά Ήπειρο», στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η ελληνική Σούπερ Λίγκα. Για τις εκτιμήσεις ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, τα σουτ για γκολ, οι προσπάθειες στη μεγάλη περιοχή, η κατοχή της μπάλας και η ακρίβεια στις πάσες.

Σύμφωνα με αυτήν την προβολή του στατιστικού μοντέλου, η Ίντερ θα κατακτήσει το «σκουντέτο» στην Ιταλία 11 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο, προσπερνώντας 2 βαθμούς τη Μίλαν και 3 τη Γιουβέντους.

Πιο εύκολη προβλέπεται η επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, καθώς οι «πολίτες» θα τελειώσουν με 14 βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δεύτερη), ενώ η Λίβερπουλ θα είναι τρίτη και η Τσέλσι (4η) θα εξασφαλίσει την τελευταία θέση για το Champions League.

Στην Ισπανία, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να συναγωνιστεί μέχρι τέλους την Μπαρτσελόνα (+3 βαθμοί), ενώ η Μπάγερν στη Γερμανία θα τερματίσει πρώτη, με 7 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λειψία.

Η έκπληξη, ωστόσο, θα προέλθει από τη Γαλλία, όπου εκτιμάται πως η Λιόν με 82 βαθμούς θα νικήσει στο... νήμα την Παρί Σεν Ζερμέν, που θα έχει ένα λιγότερο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις