Σερβία: Οξύνονται οι σχέσεις με ΗΠΑ

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 09:30
A- A A+

Ο σύμβουλος Τύπου του σέρβου πρωθυπουργού, κ. Srdjan Djuric δήλωσε πως η Σερβία και η ΗΠΑ μπορούν να έχουν φιλικές σχέσεις μόνο εάν η διοίκηση της Ουάσιγκτον απέχει από την παροχή στήριξης στην πολιτική για ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

Εάν η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Michael Polt πως οι ΗΠΑ είναι φίλες της Σερβίας σημαίνει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραιτηθεί από την πρόθεσή της να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και πως η ΗΠΑ έχουν παραιτηθεί από το προσχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέσω του οποίου παρέχεται ανεξαρτησία στο Κοσσυφοπέδιο, τότε θα μπορούσε κανείς να πει πως οι δύο χώρες έχουν φιλικές σχέσεις, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Djuric σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων της Σερβίας, Tanjug.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ θα πρέπει να ξέρει πως δεν μπορείς να αποσπάς περιοχές του φίλου σου και πως η δημιουργία ενός αλβανικού κράτους στο έδαφος της Σερβίας υπό την προστασία των ΗΠΑ δεν μπορεί να αποτελεί πράξη φιλίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Σερβίας, συνέχισε ο κ. Djuric, προσθέτοντας πως το σωστό ερώτημα προς τον πρέσβη των ΗΠΑ θα ήταν αν η χώρα του θα έβλεπε τη Σερβία ως φίλο της στην περίπτωση που αυτή υποστήριζε τη δημιουργία ενός νέου κράτους στο έδαφος των ΗΠΑ.

Balkan Markets Daily

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή