Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον ΥΠΕΞ της Λιθουανίας

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 13:30
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Petras Vaitiekunas -o οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα- είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Σιούφας, «με τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών και τους πρέσβεις της Λιθουανίας στην Ελλάδα και της Ελλάδος στη Λιθουανία, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, στην οποία διεξήλθαμε όλα τα θέματα στενότερης οικονομικής, εμπορικής και αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί υπάρχουν τέτοια σημαντικά περιθώρια. Εξετάσαμε, επίσης, ενεργειακά ζητήματα που αφορούν και την Ευρώπη και τις χώρες μας, και πιστεύω ότι από την επίσκεψη αυτή του Λιθουανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που θα έχει θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στις πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά του ο κ. Vaitiekunas δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ελληνα υπουργό θέματα οικονομικής συνεργασίας, θέματα ενεργειακά, ενεργειακής ασφάλειας, ενεργειακών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και -όωπς είπε- «καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα, καθώς όλοι υποστηρίζουμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί θεμάτων ασφαλείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή